Historie – ODIN-KORET

Historie

ODIN-KORET blev til i 1977 og har således fejret både 20-, 25-, 30- og 40-års fødselsdag, hver gang med koncerter i Odense koncerthus eller Odense rådhushal og med dejligt veloplagte sangere og solister.

Mange af korets medlemmer har været med i mere end 15 år, men heldigvis har vi også yngre medlemmer.

Koret har i tidens løb haft flere dirigenter. Ingrid Grønnegaard var korets første dirigent og stifter af koret men siden 1992 hvor Carsten Hessum kom til koret, begyndte en ny æra. Hans entusiasme smittede af og været af afgørende betydning for korets nuværende høje standard. Flere kompositioner og mange arrangementer er lavet af Carsten specielt til koret. Meget er unikt, og der er derfor tale om korsatser, som intet andet kor har magen til. Carsten døde i efteråret 2011.

Herefter har vi engageret os med Svetlana Prip som vores nuværende dirigent. Svetlana er uddannet som koncertpianist, organist og har diplomeksamen i korledelse og koret har således fået en yderst kompetent korleder som kan føre koret videre i den gode retning vi allerede havde påbegyndt.

Koret er meget efterspurgt og giver ofte koncerter. Repertoiret spænder over næsten hele det musikalske spektrum fra traditionel korsang til opera, operette og musical, videre over danske sange, evergreens og filmmusik til mere rytmisk musik.

Da koret også giver kirkekoncerter, indtager kirkemusik en betydelig plads i repertoiret.

Kommende arrangementer

Vi øver os hver mandag:

kl. 19.30 til 21.45 ved Pårup Aftenskole, Pakhusgården 18, 5000 Odense C. Har du lyst til at være med, kan du se mere via menuen

Vores venskabskor

Skærbæk Egnskor
(Tryk på navnet for at se deres hjemmeside)

Find os på Facebook eller Youtube

Lidt om kontingent

Korets medlemmer betaler kontingent 2 gange om året. Som regel får man en opkrævning i januar og september. Det afhænger dog lidt af hvornår vi starter sæsonerne. I øjeblikket er kontingentet 800 kr. pr. sæson. Studerende med studiekort betaler 450 kr. pr. sæson. Pensionister får et tilskud fra Odense Kommune, der afhænger af antallet af timer vi har i løbet af sæsonen. Beløbet er ca. 200 kr. pr. sæson. Der er mulighed for at blive passivt medlem af koret for 100 kr. om året. Beløbet opkræves i september.